Skip to content

Je gebruikt een verouderde browser

Internet Explorer wordt niet ondersteund door deze site en Microsoft is gestopt met het uitbrengen van updates, daarom kun je problemen ondervinden bij het bezoeken van deze site en we raden je sterk aan je browser te upgraden voor moderne webfunctionaliteit, een betere gebruikerservaring en verbeterde beveiliging.

Actualiseer mijn browser

Het eerste modellenbureau voor mensen met een beperking

8 min leestijd

Betere Samenleving
Source: Instagram/zebedee_management

Zebedee Management in het VK, is een organisatie die de vertegenwoordiging van mensen met een beperking binnen de mode, de media en de kunst wil vergroten. “Wij zijn van mening dat mensen met veel unieke kenmerken dezelfde mogelijkheden moeten hebben als ‘mainstream’ artiesten.”

Source: Facebook/zebedeemanagement

De inclusierevolutie: model met het syndroom van Down in Gucci campagne op Instagram

Drie jaar geleden liepen Laura Johnson en haar schoonzus Zoe Proctor samen op het strand en beklaagden zich over het gebrek aan zichtbaarheid van mensen met een handicap in de media. Het was op dat moment dat ze besloten dat ze er iets aan wilden doen; ze lanceerden hun eigen modellen- en acteerbureau Zebedee. Een bureau dat alleen mensen met een zichtbare of onzichtbare handicap vertegenwoordigt.

Zebedee vertegenwoordigt inmiddels honderden modellen over de hele wereld, met duizenden boekingen in de agenda, en wordt in de industrie alom gerespecteerd.

In het begin werd hen vaak gevraagd: ’In welke campagnes zou u uw modellen graag zien? Hun antwoorden waren zeer uiteenlopend. Als jonge moeder durfde Laura zich een baby met een handicap voor te stellen in een luier of een babydoekje. Terwijl Zoe graag zou zien dat hun modellen ’s werelds grootste designermerken zouden vertegenwoordigen. Beide scenario’s leken op dat moment bijna onmogelijk.

En deze maand, te midden van een wereldwijde pandemie, zijn hun beider ambities gerealiseerd. De prachtige Lenny in een Pura campagne en mooie Ellie voor Gucci – een van Gucci’s meest populaire Instagram berichten .

Kijk eens naar de prachtige modellen van Zebedee op hun website, Facebook of Instagram .

Source: Facebook/zebedeemanagement

Zebedee vertegenwoordigt meer dan 500 modellen en acteurs in heel Europa en de Verenigde Staten

Zebedee is een gespecialiseerd agentschap dat is opgericht om de vertegenwoordiging van mensen die tot nu toe zijn uitgesloten in de media te vergroten.

Zebedee oprichters Laura Johnson (links) en haar schoonzus, Zoe Proctor (rechts) Source: Instagram/Zebedee_Management
ELLIE! Ze breekt mogelijk alle records aan likes & commentaren op Gucci’s Instagram. “Dit is precies waar we naartoe hebben gewerkt en al onze talenten verdienen dit”. Laten we hopen dat dit de modebranche genoeg op zijn kop zet om iedereen te laten inzien wat ze al die jaren hebben gemist”. Source: Instagram/Gucci
Sindsdien heeft ze regelmatig shoots met topontwerpers, een Nike advertentie die vorig jaar tijdens de Women's World Cup werd uitgezonden, ze poseerde onlangs voor fotograaf David PD Hyde voor Gucci's Mascara L'Obscur advertentiecampagne, die vervolgens werd gepubliceerd in de Italiaanse
Ellie tekende bij Zebedee Management Sindsdien heeft ze regelmatig shoots met topontwerpers, een Nike advertentie die vorig jaar tijdens de Women’s World Cup werd uitgezonden, ze poseerde onlangs voor fotograaf David PD Hyde voor Gucci’s Mascara L’Obscur advertentiecampagne, die vervolgens werd gepubliceerd in de Italiaanse “Vogue”. Source: Facebook/zebedeemanagement
Voor Ellie is dit een belangrijke stap voor de inclusiviteit in deze industrietak. “Ik heb echt genoten van het modellenwerk en een Gucci-jurk te dragen. Ik ben echt trots op de fotoshoot en zou graag beroemd willen zijn. Ik kijk er naar uit om modellenwerk voor andere merken te doen.” Source: Facebook/zebedeemanagement
Laura Johnson hoopte op een campagne met een baby met een handicap. Deze maand stond de lieftallige Lenny in de reclamecampagne van Pura.
Lenny voor Pura Laura Johnson hoopte op een campagne met een baby met een handicap. Deze maand stond de lieftallige Lenny in de reclamecampagne van Pura. Source: Facebook/zebedeemanagement

Herdefiniëren van de perceptie van schoonheid

Onze modellen zijn prachtig! Geen mitsen en maren, geen excuses. Het maakt niet uit hoeveel benen je hebt of met welke conditie je geboren bent. Als gespecialiseerd modellenbureau zijn we gepassioneerd door het herdefiniëren van de perceptie van schoonheid, handicap en diversiteit. En met de juiste mogelijkheden en ondersteuning geloven we dat er geweldige dingen kunnen gebeuren met geweldige mensen.

Source: Facebook/zebedeemanagement
Source: Facebook/RiverIsland
Source: Facebook/zebedeemanagement
Source: Facebook/zebedeemanagement
Source: Facebook/zebedeemanagement
Source: Facebook/zebedeemanagement
Source: Facebook/zebedeemanagement
Source: Facebook/zebedeemanagement
Source: Facebook/zebedeemanagement
Source: Facebook/zebedeemanagement
Source: Facebook/zebedeemanagement
Source: Facebook/zebedeemanagement
Source: Facebook/zebedeemanagement
Source: Facebook/zebedeemanagement
Source: Facebook/zebedeemanagement
Source: Facebook/zebedeemanagement
Source: Facebook/zebedeemanagement
Source: Facebook/zebedeemanagement
Source: Facebook/zebedeemanagement

ZEBEDEE ZOU HET LEUK VINDEN OM VAN JE TE HOREN

Voor boekingsaanvragen kunt u ons contactformulier invullen of een email sturen naar info@zebedeetalent.com

Voor informatie en vragen over hoe u een model kunt worden, klikt u hier. Zebedee kijkt er naar uit om van u te horen.

MODELLENBUREAU VOOR MENSEN MET EEN BEPERKING EN DE SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS (SDG’S)

De Sustainable Development Goals (SDG’s), oftewel ‘Duurzaamheidsdoelen’ geven houvast op weg naar die positieve verandering. De 17 doelen zijn opgesteld om van de wereld nog vóór 2030 een betere plek te maken. Voor iedereen. De Sustainable Development Goals zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties.

Modellenbureau voor mensen met een beperking maakt onderdeel uit van de volgende SDG’s:

Source: None

SDG 8 – WAARDIG WERK EN ECONOMISCHE GROEI

Iedereen die kan werken, zou de mogelijkheid moeten hebben om dit te doen, onder fatsoenlijke omstandigheden. SDG 8 richt zich daarom op waardig werk voor iedereen en inclusieve en duurzame economische groei. 

Lees hier meer over SDG 8 – waardig werk en economische groei. 

Source: None

SDG 10 – ONGELIJKHEID VERMINDEREN

Tussen, maar ook binnen landen, is de inkomensongelijkheid toegenomen. Niet alleen in ontwikkelingslanden, ook in ontwikkelde landen wordt de kloof tussen arm en rijk groter. 

Lees hier meer over SDG 10 – minder ongelijkheid

Source: None

SDG 17 – PARTNERSCHAP OM DOELSTELLINGEN TE BEREIKEN

Niemand kan alleen de wereld mooier maken. Daarom is de laatste SDG in de lijst, SDG 17, gericht op samenwerking tussen regeringen, het bedrijfsleven en de maatschappij. Om partnerschappen te bevorderen, biedt SDG Nederland onder andere een online platform aan waar de verschillende betrokkenen elkaar kunnen vinden.

Lees hier meer over SDG 17 – partnerschap om de doelen te bereiken

Maak impact

Methodes voor meer inclusiviteit

Organisaties zijn vaak nog niet geschikt om een grotere diversiteit aan talenten te plaatsen en vooral te behouden. U kunt diverse methodes inzetten om de stap naar meer inclusiviteit te zetten. Voor het scheppen van werkzaamheden voor mensen met een arbeidsbeperking zijn de volgende instrumenten van belang: Inclusief Herontwerp Werkprocessen, Functiecreatie en Jobcarving.