Skip to content

Je gebruikt een verouderde browser

Internet Explorer wordt niet ondersteund door deze site en Microsoft is gestopt met het uitbrengen van updates, daarom kun je problemen ondervinden bij het bezoeken van deze site en we raden je sterk aan je browser te upgraden voor moderne webfunctionaliteit, een betere gebruikerservaring en verbeterde beveiliging.

Actualiseer mijn browser

Franse kunstenaar laat zijn liefde voor de natuur zien met zijn ‘boomknuffel’-installatie

3 min leestijd

Inspirerende Mensen
Source: monsieurplant.com

De botanische kunstenaar Monsieur Plant laat met zijn jongste ‘humanvegetable-werk “Boomknuffel”, een kunstwerk zien dat niet alleen mooi is, maar ook tot nadenken stemt.

Source: Mr.Plant.com

Boomknuffel installatiekunst

Botanische kunstenaar Christophe Guinet – a.k.a. Monsieur Plant— heeft in de Jardins de l’Europe in Annecy, Frankrijk, een ’human-vegetable’ werk met de titel BOOM KNUFFEL (TREE HUG) geïnstalleerd. Het werk bestaat uit gietstukken van armen die samen met de buurtbewoners zijn ontwikkeld. De afgietsels worden vervolgens ‘begroeid’ en rond boomstammen geplaatst, waardoor een nieuwe collectie boomkunstwerken ontstaat. 

Mr. Plant: "Op dit moment is het ecologisch bewustzijn een groot thema, de mens moet zijn gewoontes veranderen door zijn omgeving meer te respecteren. Bomen zijn van onschatbare waarde en dragen op vele manieren bij aan het evenwicht in het ecosysteem waarin we leven. 

DesignBoom

Source: Mr.Plant.com

Boomknuffel is een eerbetoon aan de voordelen van bomen

De Franse kunstenaar Monsieur Plant verpersoonlijkt bomen met kunst en poëzie. Tree Hug is een eerbetoon aan de voordelen van bomen, symboliseert het leven en de liefde voor de natuurlijke omgeving. Het vertegenwoordigt een surrealistische evolutie van de mens in een boom – de mens wordt geabsorbeerd door de natuur die zijn rechten heeft herwonnen. 

Volg Mr. Plant op Facebook 

Source: Mr.Plant.com
Source: Mr.Plant.com
Source: Mr.Plant.com
Source: Mr.Plant.com
Source: Mr.Plant.com

De installatie van Mr. Plant vertegenwoordigt een surrealistische evolutie van de mens in een boom – de mens wordt geabsorbeerd door een natuur die zijn rechten heeft herwonnen. De collectie wordt op twee plaatsen tentoongesteld: in de Jardins de l’Europe in Annecy, en in een bosrijke omgeving op de heuvel van Les Teppes in het zuiden. Source: Vimeo/TREEHUG

BOOMKNUFFEL EN DE SUSTAINABLE DEVELOPMENT GOALS (SDG’S)

De Sustainable Development Goals (SDG’s), oftewel ‘Duurzaamheidsdoelen’ geven houvast op weg naar die positieve verandering. De 17 doelen zijn opgesteld om van de wereld nog vóór 2030 een betere plek te maken. Voor iedereen. De Sustainable Development Goals zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties.

Boomknuffel maakt onderdeel uit van de volgende SDG’s:

Source: None

SDG 3 – GOEDE GEZONDHEID EN WELZIJN

Het kindersterftecijfer is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie gedaald met 53% ten opzichte van 1990 en moedersterfte met 44%. Toch is hier, met name in ontwikkelingslanden, nog een wereld te winnen. Met SDG 3 wordt een goede gezondheid en welzijn voor alle leeftijden gepromoot.

Lees hier meer over SDG 3 – goede gezondheid en welzijn

Source: None

SDG 12 – VERANTWOORDE CONSUMPTIE EN PRODUCTIE

Het produceren en consumeren van goederen kan en moet anders: het gebruik van vervuilende energiebronnen moet worden teruggeschroefd, verspilling moet worden geminimaliseerd en we moeten de verschuiving maken naar een groene levensstijl. Daar draait SDG 12 om. 

Lees hier meer over SDG 12 – verantwoorde productie en consumptie

Source: None

SDG 15 – LEVEN OP HET LAND

SDG 15 zet het beschermen, herstellen en bevorderen van duurzaam gebruik van ecosystemen centraal. Ontbossing en verwoestijning zijn een bedreiging voor al het leven op aarde. Hoewel de berichten over de afnemende biodiversiteit alarmerend zijn, is er nog genoeg reden tot hoop. 

Lees hier meer over SDG 15 – leven op het land

Maak impact

Help mee

Natuurmonumenten maakt zich samen met alle donateurs, leden en vrijwilligers sterk voor de natuur in Nederland. En dat is hard nodig. Slechts 15 procent van Nederland bestaat nog uit natuur. Ons doel is een natuurlijker Nederland voor iedereen. Met meer ruimte voor natuur en cultuurhistorie. Om te bewonderen, in te spelen, sporten, wandelen en fietsen. Daarbij kunnen we jouw hulp goed gebruiken.