Skip to content

Je gebruikt een verouderde browser

Internet Explorer wordt niet ondersteund door deze site en Microsoft is gestopt met het uitbrengen van updates, daarom kun je problemen ondervinden bij het bezoeken van deze site en we raden je sterk aan je browser te upgraden voor moderne webfunctionaliteit, een betere gebruikerservaring en verbeterde beveiliging.

Actualiseer mijn browser

Het Verhaal van de Bloemen: een indrukwekkende animatie

2 min leestijd

Duurzame Aarde
Source: YouTube/AMMK

Deze prachtige korte animatiefilm is gemaakt voor kinderen om de levenscyclus van bloemen te laten zien.

“Alles is een continue, eindeloze cyclus…”

"Veel verschillende bloemen groeien in deze wereld, mooi en sterk. Ze wortelen in de aarde, ontkiemen, bloeien, worden bestuift door vogels en insecten, en leven voort ondanks regen, wind en stormen. Ze geven het stokje van het leven, de wedergeboorte en het verval door. Alles is zo in een continue, eindeloze cyclus…" – Dat is het verhaal en de boodschap van deze animatie. Geregisseerd door een botanische kunstenaar uit Tokio Azuma Makoto, Story of Flowers toont de levenscyclus van bloemen als een woordloze uitleg. De adembenemende bloemenanimatie werd geïllustreerd door Katie Scott van het Welcome to the Museum books, de animatie is van James Paulley.

Gemaakt door AMKK.
Botanische Animatie ” Verhaal van de Bloemen “ Gemaakt door AMKK. Source: YouTube/AMMK
Geregisseerd door Azuma Makoto
Het Verhaal van de Bloemen Geregisseerd door Azuma Makoto Source: YouTube/AMMK
Illustraties door Katie Scott
Het Verhaal van de Bloemen Illustraties door Katie Scott Source: YouTube/AMMK
Animatie door James Paulley
Het Verhaal van de Bloemen Animatie door James Paulley Source: YouTube/AMMK
Deze animatie is ontwikkeld voor kinderen om de levenscyclus van bloemen te laten zien. Azuma maakte het originele verhaal en vroeg de in Londen gevestigde illustrator en animator Katie en James de animatie leven in te blazen met hun prachtige werk. Source: YouTube/AMMK
Maak impact

Bij het Plantenhuis worden achtergelaten planten opgelapt en klaargemaakt voor een nieuw thuis

Jaarlijks worden er ontzettend veel planten gekocht, maar helaas blijven de planten niet altijd bij hun oorspronkelijke eigenaar. Door verhuizingen en andere veranderingen, of simpelweg doordat de eigenaar de plant niet snapt of onderschat, wordt de plant uit huis gezet. Deze planten kunnen terecht bij het plantenhuis, waar ze worden verzorgd totdat ze weer geadopteerd worden.